Overslaan naar content

Technische Trainer Fiber

Op locatie
 • Kontich, Vlaams Gewest, België
Operations

Functieomschrijving

Hou je ervan collega’s te ondersteunen in hun groei en hen jouw kennis door te geven?

Ben je naast een enthousiaste lesgever ook een expert in Fiber met interesse of ervaring in de ruimere Telecommunicatie sector? Dan ben jij de technische trainer die we zoeken.

Functie

Als Technische Trainer Fiber ben je één van de gezichten van onze eigen Circet Academy. Je ontwikkelt en geeft technische opleidingen om onze techniekers voor te bereiden op de fiber-werkzaamheden in België waaronder bv. de glasvezel uitrol.

Een greep uit jouw taken en verantwoordelijkheden:

 • Je bent verantwoordelijk voor het volledige opleidingstraject rond de Fiber-uitrol in België. Dit gaat heel ruim van civiele werken (trenching, herbestraten), blaaswerken, montage op façade, huisaansluitingen, verticale kablering in gebouwen, lassen en meten, tools tot de wetgeving en richtlijnen om deze fiberwerken veilig uit te voeren.
 • Je geeft zowel de theorie alsook de praktische oefeningen in het leslokaal of één van de uitgeruste praktijklabo’s van onze Circet Academy.
 • Je begeleidt de trainees bij hun praktische oefeningen en je toetst ook geregeld hun kennisniveau.
 • Je gaat ook af en toe mee op het terrein. Zo hou je je kennis up-to-date en kan je ook de nieuwelingen extra ondersteunen bij hun werk.
 • Je houdt het bestaand lesmateriaal up-to-date maar evengoed stel je zelf nieuw materiaal of lesplanningen op en optimaliseer je het materiaal voor online e-learning.
 • Je bent verantwoordelijk voor de administratieve opvolging en planning van de opleidingen, maar je wordt hierin ook ondersteund door je collega’s van de Circet Academy.


Vereisten

De ideale kandidaat

Je bent in staat om jouw trainees op een vlotte, duidelijke en veilige manier op te leiden tot een functie binnen het netwerk van de toekomst. Jouw aanpak als trainer wordt gekenmerkt door een hands-on mentaliteit, correctheid en een positieve motiverende aanpak richting de trainees.


 • Je hebt enkele jaren ervaring als fiberexpert. Fibernetwerken en meer bijzonder aanleg daarvan kennen voor jou geen geheimen meer en je wil nu graag jouw kennis overdragen in een trainersrol.
 • Je hebt een basiskennis van elektriciteit en dankzij relevante certificaten – VCA (BASIS of VOL) en BA5 - ben je ook in staat om veilig te werken en het goede voorbeeld te geven tijdens je lessen.
 • Je kan goed zelfstandig werken en je bent tegelijk ook een echte teamplayer die energie krijgt van kennisdeling binnen het team van de Circet Academy België én Nederland. Je geeft je trainingen voornamelijk in Kontich maar je bent bereid je af en toe te verplaatsen naar één van onze andere locaties (Beringen of Flémalle) om daar de teams te trainen.
 • Je geeft de lessen voornamelijk in het Nederlands aangevuld met minimum één bijkomende taal (Frans of Engels).
 • Je kan vlot overweg met MS Office (Powerpoint, Outlook, Word & Excel). Kan je deze kennis aanvullen met het werken in programma’s om digitaal lesmateriaal te maken (filmpjes, e-learnings, quizzes,…) dan is dit een troef (maar zeker geen must).


Wij bieden

 • Je werkt in een 40-uren stelsel waardoor je 12 ADV dagen hebt;
 • Je hebt collega’s binnen de Academy in België en Nederland waarop je kan rekenen op vlak van (technische) kennisdeling, opleiding of ondersteuning bij de administratieve opvolging.
 • We bieden je een marktconform salaris met extralegale voordelen zoals bedrijfswagen, groepsverzekering, maaltijdcheques, ecocheques ...
 • Je maakt deel uit van de Circet Academy waar je een spilfiguur bent tussen de business, de cursisten én onze klanten.
 • Je komt terecht in een jong en dynamisch bedrijf waar de werknemer centraal staat.Wie is Circet?

Circet is de Europese marktleider op het gebied van telecominfrastructuur. Circet, dat in de markt wordt erkend om haar wendbaarheid en flexibiliteit, is een pionier op het gebied van turnkey projectbeheer.


Je toekomstige collega’s bij Circet ontvangen je met open armen. Samen gaan jullie aan de slag om de organisatiedoelstellingen te behalen en verbeteringen aan te brengen. Binnen onze organisatie is er veel ruimte voor initiatieven, talent en vakkundigheid.


Wil je meegroeien met de grootste speler in glasvezel en coax en meebouwen aan de digitale snelweg?

Solliciteer op deze vacature. Voldoe je nog niet aan alle functie-eisen? Niet getreurd! Wij geven medewerkers graag begeleiding en vrijheid om te leren. Enthousiasme voor ons bedrijf, de functie en de telecombranche vinden we belangrijker.of

Apply with Linkedin onbeschikbaar