Overslaan naar content

7 redenen om voor een duurzaam team te kiezen

Bij Circet Benelux beseffen we maar al te goed dat we een maatschappelijke rol spelen. Als groeibedrijf willen we aantonen dat financiële resultaten gerust hand in hand kunnen gaan met een sterk ecologisch, sociaal en ethisch beleid.

Wat dat betekent voor de mensen die bij ons werken? Dat lees je hier.

#1 Veiligheid eerst

Simpel gezegd: we werken veilig of we werken niet. Iedereen wordt daarom aangespoord om mee te denken over regels, procedures en richtlijnen. En die aanpak werpt vruchten af, want we scoren in onze sector bovengemiddeld goed voor veiligheid. Bovendien zorgt een veilige werkplek voor een betere werksfeer.

Weetje: zowel qua frequentie als ernstgraad zitten onze cijfers ver onder het gemiddelde voor onze sector. 

#2 Groeikansen alom

We willen dat je als medewerker gemotiveerd aan de slag bent. Dat kan enkel als je rol mooi aansluit bij je wensen en talenten. De Circet Academy biedt daarom opleidingen voor iederéén. Een technische training of liever je soft skills verbeteren? Kom maar langs. Een volledig nieuwe wending nemen binnen de organisatie? Wij helpen je. Graag een opleiding in een andere taal? Dat kan ook.

Weetje: in 2023 volgden onze medewerkers samen 60.000 trainingsuren!

#3 Diversiteit als troef

We hebben al jaren een mix van medewerkers met verschillende achtergronden en nationaliteiten. Het belangrijkste is dat iedereen ook echt zichzelf mag zijn, een bijdrage kan leveren, en waardering krijgt. Want een divers, inclusief en gelijk team is voor ons een van de voorwaarden voor succes.

Weetje: Circet Benelux telt meer dan 20 nationaliteiten.

#4 Gezond aan de slag

En dan bedoelen we zowel fysieke als mentale gezondheid. Je wordt als nieuwkomer meteen in het team opgenomen via een bewezen onboardingtraject en krijgt ook een buddy om je wegwijs te maken. Voor je het weet, neem je deel aan een van de vele welzijnsacties of zet je je schouders onder een eigen initiatief.

Weetje: er staat altijd een interne en externe vertrouwenspersoon paraat voor al je bekomernissen.

#5 Duidelijke gedragscode

In onze gedragscode staat beschreven welk gedrag we verwachten van iedereen die in naam van Circet Benelux aan de slag is. Dat komt de teamsfeer ten goede en schept duidelijkheid. Iedereen weet bijvoorbeeld hoe wanprakijken maximaal te vermijden. Dat helpt om de juiste beslissing te nemen bij morele dilemma’s.

Weetje: wie toch iets ervaart of ziet wat niet door de beugel kan, maakt een melding via ons klokkenluidersplatform en krijgt snel feedback.   

#6 Met respect voor de natuur

We willen doen wat de wetenschap nodig acht om de klimaatverandering een halt toe te roepen. Daarom zetten we ons in voor ambitieuze doelstellingen. Naast klimaat focussen we ook op het milieu, met acties voor schone lucht, schoon water en een schone bodem.

Weetje: we hebben twee Circet-bossen, één in Nederland en één in België.

#7 Gedreven door een missie

De vitale infrastructuur van morgen bouwen, dat is wat we doen. Meer concreet zorgen we er samen voor dat mensen elektrisch kunnen rijden, maken we slimmer energiegebruik mogelijk, houden we onze samenleving geconnecteerd, en nog veel meer. Kortom, onze missie is op-en-top duurzaam.

Weetje: we verbonden 314.500 huishoudens met glasvezel, voerden 440.000 telecominterventies uit, swapten honderden mobiele sites naar 5G, installeerden 11.200 laadpalen, en nog veel meer.