Overslaan naar content

Application Engineer

Kontich, Vlaams Gewest, BelgiëIT

Functieomschrijving

Ben jij gebeten door IT en alles wat te maken heeft met software applicaties?
Wil je graag een stapje verder in je carrière ? Dan ben jij de persoon dat we zoeken!


Functie

De Application Engineer configureert, documenteert, onderhoudt en test onze software applicaties binnen Circet Benelux. Ook bij nieuwe projecten wordt er naar jou gekeken in termen van configuratie, documentatie en testing.

Een greep uit jouw taken en verantwoordelijkheden

 • Je bent de persoon dat onze productie software applicaties mee configureert. Je zal specifiek werken op 2 grote applicaties binnen het landschap. Uiteraard nemen we de tijd om je hiermee vertrouwd te maken.
 • Je bent verantwoordelijk om binnen dit applicatielandschap de aanpassingen te doen en defecten op te lossen. Je helpt ons fouten op te sporen en op te lossen. Indien nodig stuur je de vaststellingen door naar de juiste key user of support team. 
 • Je zal meelopen met PM/analist in de contacten met de klant (intern/extern) om de behoeften duidelijk te krijgen. Je zal de applicatie toelichten via presentatie / demonstratie en hands-on begeleiding voor nieuwe medewerkers. 
 • Je bent de persoon die weet hoe de applicaties die je inricht/beheert werken. Zodanig dat je op basis van tickets en monitoring een eerste analyse kan maken van wat er eventueel niet goed functioneert.  Je fungeert als eerste aanspreekpunt voor onze servicedesk bij vragen & incidenten.
 • Je begeleidt de testing en neemt de nodige acties bij go-live. Ook na go-live volg je mee op en zal je de transitie begeleiden van de support activiteiten richting het support team.
 • Je actualiseert de documentatie naar aanleiding van incidenten en releases. Je communiceert dit ook intern met de stakeholders en ons support team.


Vereisten

De ideale kandidaat

Je bent een gedreven persoon die in teamverband maar ook zelfstandig kan werken. Je bent analytisch en oplossingsgericht, technische uitdagingen ga je niet uit de weg. Je bent ondernemend, ambitieus en communicatief in Nederlands en Engels.


 • Je hebt een technische IT achtergrond of kan een IT-diploma voorleggen.
 • Je bent bij voorkeur al in aanraking gekomen met het Salesforce Platform of andere productie & configuratie toolings.
 • Je hebt kennis van HTML en Javascript
 • Je leert snel het gebruik van software producten en hoe software applicaties werken. We leren je de Circet bedrijfsspecifieke software aan (4Me, Appeee, Servicecruiser etc).
 • Je hebt bij voorkeur al presentaties of demonstraties gegeven aan interne/externe stakeholders.
 • Je bent flexibel om je af en toe naar Nederland of andere Circet-locaties te verplaatsen in functie van de projecten. 


Wij bieden

 • Je werkt in een 40-uren stelsel waardoor je 12 ADV dagen hebt;
 • We bieden je een marktconform salaris met extralegale voordelen zoals een bedrijfswagen, maaltijdcheques, groepsverzekering, ecocheques etc
 • Je komt terecht in een jong en dynamisch bedrijf waar de werknemer centraal staat.
 • Een job met veel variatie en tal van (opleidings-)mogelijkheden.


Wie is Circet?

Circet is de Europese marktleider op het gebied van telecominfrastructuur. Circet, dat in de markt wordt erkend om haar wendbaarheid en flexibiliteit, is een pionier op het gebied van turnkey projectbeheer.


Je toekomstige collega’s bij Circet ontvangen je met open armen. Samen gaan jullie aan de slag om de organisatiedoelstellingen te behalen en verbeteringen aan te brengen. Binnen onze organisatie is er veel ruimte voor initiatieven, talent en vakkundigheid.


Wil je meegroeien met de grootste speler in glasvezel en coax en meebouwen aan de digitale snelweg?

Solliciteer op deze vacature. Voldoe je nog niet aan alle functie-eisen? Niet getreurd! Wij geven medewerkers graag begeleiding en vrijheid om te leren. Enthousiasme voor ons bedrijf, de functie en de telecombranche vinden we belangrijker.of

Apply with Linkedin onbeschikbaar