Skip to content

Trainee Business Intelligence

Kontich, Vlaams Gewest, BelgiëOperations

Functieomschrijving

Interesseer jij jou in zowel de technsiche als de business kant van rapportage? Hou je van experimenteren in PowerBi en data visualisaties? Wil je graag uitgroeien tot een echte Business Intelligence Specialist? Dan hebben wij het perfecte traject voor jou als Trainee Business Intelligence.

Functie

De Trainee Business Intelligence zal doorheen het traject alle kennis opbouwen om nadien samen met het team verantwoordelijk te zijn voor het opzetten, opbouwen en onderhouden van de Business Intelligence (BI) rapportages via PowerBI.Een greep uit jouw taken en verantwoordelijkheden:

 • Je bent verantwoordelijk voor het opstellen en onderhouden van diverse rapportages. In het begin werk je op bestaande dashboards. Na verloop van tijd leer je ook om van scratch te starten en zal je de DAX-code goed onder de knie krijgen.
 • In de beginfase zit jij bij de workshops bij, nadien zal je zelf ook workshops organiseren om requirements te analyseren en vertalen in rapportages. Hierbij werk je voor de interne stakeholders zoals Operaties, HR, Finance en Marketing, maar ook voor externe stakeholders zoals onze klanten.
 • Je weet als geen ander organisatiedoelstellingen te vertalen naar relevante KPI’s en metrics die bijdragen aan het verwezenlijken van de bedrijfsdoelstellingen.
 • Je brengt processen in kaart en vanuit je rapportages werk je mee aan procesoptimalisatie en formuleer je verbetervoorstellen in samenwerking met de key stakeholders binnen het bedrijf.
 • Je voert regelmatig data checks uit teneinde de correctheid van de gegevens in de diverse databases te borgen.


Vereisten

De ideale kandidaat

Je hebt een grote dosis leergierigheid om héél veel nieuwe kennis te vergaren en deze te verwerken om mee aan de slag te gaan. Je hebt zowel een business als een technische mindset om met de verschillende stakeholders te praten. Je hebt een analytische en procesmatige mindset en ziet onmiddellijk de vertaalslag in en naar systemen. Dit zorgt ervoor dat je de juiste vragen kan stellen aan jouw doelgroep.


 • Je bent recent afgestudeerd en bent op zoek naar een eerste werkervaring.
 • Je hebt héél sterke affiniteit en interesse in statistiek en wiskunde.
 • Je staat ervoor open om zowel de business als IT-technische kans van Business Intelligence te leren. Dit houdt in dat je ook zal leren werken met een Datawarehouse en Dax zal leren programmeren etc.
 • Je bent ambitieus en straalt maturiteit uit om door te groeien naar een functie waarbij je zelf projecten opneemt en samenzit met de operaties.
 • Vlot communiceren is jouw tweede natuur. Je brengt informatie op een correcte en begrijpbare manier over, rekening houdend met het doelpubliek en dit zowel geschreven als mondeling in Nederlands en Engels OF Nederlands en Frans. Je gaat in dialoog met de verschillende stakeholders en luistert ook naar hen.


Wij bieden

 • Je werkt in een 40-uren stelsel waardoor je 12 ADV dagen hebt;
 • We bieden je een marktconform salaris met extralegale voordelen zoals een bedrijfswagen, maaltijdcheques, groepsverzekering, ecocheques etc
 • Je komt terecht in een jong en dynamisch bedrijf waar de werknemer centraal staat.
 • Een job met veel variatie en tal van (opleidings-)mogelijkheden.
 • Gedurende een aantal maanden mag je vanuit de Solution Lead intensieve on the job training verwachten ter ondersteuning van jouw leerproces.


Wie is Circet?

Circet is de Europese marktleider op het gebied van telecominfrastructuur. Circet, dat in de markt wordt erkend om haar wendbaarheid en flexibiliteit, is een pionier op het gebied van turnkey projectbeheer.


Je toekomstige collega’s bij Circet ontvangen je met open armen. Samen gaan jullie aan de slag om de organisatiedoelstellingen te behalen en verbeteringen aan te brengen. Binnen onze organisatie is er veel ruimte voor initiatieven, talent en vakkundigheid.


Wil je meegroeien met de grootste speler in glasvezel en coax en meebouwen aan de digitale snelweg?

Solliciteer op deze vacature. Voldoe je nog niet aan alle functie-eisen? Niet getreurd! Wij geven medewerkers graag begeleiding en vrijheid om te leren. Enthousiasme voor ons bedrijf, de functie en de telecombranche vinden we belangrijker.of

Apply with Linkedin onbeschikbaar