Skip to content

Fiber Trainee

Brussel: Vlaams-Brabant, Wallonië, Gewest, BelgiëField Services

Functieomschrijving

Wil je proeven van, en je inwerken in verschillende taken en verantwoordelijkheden binnen een Fiber projectteam? Dan is het Fiber Traineeship echt iets voor jou!

Functie

De trainee krijgt gedurende het traineeship van één jaar de unieke kans om zich in te werken in de verschillende ondersteunende taken en verantwoordelijkheden binnen een Fiber projectteam. Veelal is dit binnen een City team dat verantwoordelijk is voor de uitrol van een fiber netwerk in een bepaalde stad. Aan het einde van jouw traject heb je aan 3 verschillende Fiber projecten meegewerkt, geografisch verspreid over verschillende steden en hierbij heb je verschillende taken uitgevoerd. Na afloop van het traineeship krijg je een definitieve functie bij een bepaald project, dit wordt in samenspraak bepaald. Aan dit traineeship koppelen we een opleidingstraject dat jouw verdere groei stimuleert, zowel op technisch vlak als op vlak van project management.


Een greep uit jouw taken en verantwoordelijkheden:

 • Je staat in voor de volledige planning van de werkzaamheden op verschillende niveaus. Dit betekent dat je werkmappen, voor de uitvoering van de werkzaamheden zoals vergunningen, parkeerverboden, benodigd materieel, werktekeningen zelfstandig en tijdig zal voorbereiden, opvolgen en compleet maken.
 • Je plant de benodigde resources in voor de montage (uitvoering én personeel).
 • Je volgt nauwlettend de procedures en richtlijnen op en stelt proactief verbetertrajecten voor.
 • Je staat in continue interacties met de verschillende stakeholders i.v.m. het plannen van de werken, het verkrijgen van vergunningen, klachten van gemeentelijke diensten en bewoners.
 • Je bent verantwoordelijk voor het operationeel beheer van de werkmaterialen. Je analyseert stocklevels op basis van verbruiken, legt minima en maxima vast en stuurt bij waar nodig.
 • Je gaat wekelijks minstens 1 dag in de field met de werfleider om je in de verschillende infra & field activiteiten in jouw city-project in te werken.

Vereisten

De ideale kandidaat

 • Je bent recent afgestudeerd en hebt een diploma in een technische richting (vb. Bouwkunde, grafisch) op zak of je hebt max. 2 jaar gerelateerde werkervaring.
 • Leergierig: Je houdt ervan om continue te leren en kennis te vergaren. Gedurende het gehele traject komt er veel informatie op jou af waardoor de bereidheid en capaciteit om op korte termijn veel informatie te verwerken sterk aanwezig moet zijn.
 • Ambitieus: Je bent ambitieus en straalt maturiteit uit om door te groeien naar leidinggevende functies (city manager, werfleider).
 • Communicatie: Vlot communiceren is jouw tweede natuur. Je brengt informatie op een correcte en begrijpbare manier over, rekening houdend met het doelpubliek en dit zowel geschreven als mondeling. Je gaat in dialoog met de verschillende stakeholders en luistert ook naar hen.
 • Flexibiliteit: Je legt een grote dosis flexibiliteit aan de dag aangezien de scope van de opdracht en de locatie regelmatig zal wijzigen gedurende het traineeship. Je past jou vlot aan, in nieuwe (geografische) omgevingen, veranderende werkomstandigheden, - methoden en – uren. Bijgevolg is een rijbewijs B een must.
 • Teamplayer: Je bent een echte teamplayer en je kan vlot met jouw collega’s samenwerken. waarbij je hen helpt, ondersteunt en positief bijdraagt aan de (werk)sfeer.
 • Veiligheidsbewustzijn: Je draagt veiligheidsbewustzijn hoog in het vaandel. Je bent continue attent op eigen risico’s en die van anderen en neemt een veilige werkhouding aan om veiligheid te waarborgen.


Wij bieden

 • Je werkt in een 40-uren stelsel waardoor je 12 ADV dagen hebt;
 • We bieden je een marktconform salaris met extralegale voordelen zoals een bedrijfswagen, maaltijdcheques, groepsverzekering, ecocheques etc
 • Je komt terecht in een jong en dynamisch bedrijf waar de werknemer centraal staat.
 • Een job met veel variatie en tal van (opleidings-)mogelijkheden.
 • Gedurende 12 maand mag je vanuit de Circet-Academy periodiek opleidingen verwachten zoals fiber basics, VCA, project & people management etc ter ondersteuning van jouw leerproces.


Wie is Circet

Circet is de Europese marktleider op het gebied van telecominfrastructuur. Circet, dat in de markt wordt erkend om haar wendbaarheid en flexibiliteit, is een pionier op het gebied van turnkey projectbeheer.


Je toekomstige collega’s bij Circet ontvangen je met open armen. Samen gaan jullie aan de slag om de organisatiedoelstellingen te behalen en verbeteringen aan te brengen. Binnen onze organisatie is er veel ruimte voor initiatieven, talent en vakkundigheid.


Wil je meegroeien met de grootste speler in glasvezel en coax en meebouwen aan de digitale snelweg?

Solliciteer op deze vacature. Voldoe je nog niet aan alle functie-eisen? Niet getreurd! Wij geven medewerkers graag begeleiding en vrijheid om te leren. Enthousiasme voor ons bedrijf, de functie en de telecombranche vinden we belangrijker.

of

Apply with Linkedin onbeschikbaar