Skip to content

Designer FTTH

België, Wallonië, Gewest, Regio Luik; FlemalleField Services

Functieomschrijving


Kent autocad geen geheimen voor jou? Ga je steeds nauwkeurig en accuraat te werk?
Dan ben jij onze kandidaat! Lees snel verder en solliciteer vandaag nog!


Functie

De Designer FTTH (Fiber to the Home) is verantwoordelijk voor het ontwerpen van het glasvezel netwerk. Je verzamelt en verwerkt technische gegevens van netwerksystemen.
Denk hierbij aan het ontwerpen en calculeren van een gevraagde glasvezelaansluiting of netwerk en het intekenen en doorrekenen hiervan. Of het nu gaat om een enkele aansluiting of een volledig project, je zorgt voor een optimale voorbereiding van werkzaamheden zodat de uitvoering efficiënt kan verlopen.

Als Designer FTTH ben je expert op het gebied van glasvezel netwerken. Je luistert goed naar de wensen van de opdrachtgever, adviseert en levert met behulp van de modernste software de hoogst mogelijke kwaliteit.

Een greep uit jouw taken en verantwoordelijkheden:

 • Je ontwerpt en berekent de glasaansluitingen of netwerkdelen en staat in voor het intekenen en het doorrekenen in de registratiesystemen van de klanten. Je brengt mee technische voorstellen en plannen aan die passen binnen het totaal concept van de opdracht.
 • Je ontwerpt vanuit de eisen die door de klant werden meegegeven. Met deze wensen en eisen hou je gedurende het ontwerpproces rekening door design rules uit te schrijven en aan te vullen. Deze eisen kunnen komen van diverse stakeholders zoals een gemeente, overheid, politie etc. 
 • Je zal procesmatig te werk moeten gaan. Je volgt vooropgestelde kaders, richtlijnen en procesinrichtingen teneinde zo kostenbewust, effectief en efficiënt mogelijk te kunnen werken.
 • Je zal instaan voor de systeemverwerking. Je verzorgt de omzetting van netwerkdesigns in de klantensystemen alsook het verzamelen en verwerken van technische gegevens van (klantspecifieke) netwerksystemen.


Vereisten

De ideale kandidaat

 • Je hebt reeds enkele jaren ervaring als ontwerper.
 • Je spreekt vloeiend Frans en Engels. Kennis van het Nederlands is een pluspunt.
 • Je hebt een Bachelor diploma. Bij voorkeur in de richting van Electrotechniek, Elektronica, Bouwkunde of Industrieel ontwerp, of de nodige evenwaardige ervaring.
 • Je hebt een grondige kennis van AutoCad. Met voorkeur heb je ook specifieke kennis van “IMS Geostruct” en “Cocon”. Je werkt ook zeer vlot met de Microsoft Office programma's.
 • Je bent accuraat en hebt oog voor details. Je kan nauwkeurig werken, ook bij routinematige taken blijf je kritisch.
 • Je bent stressbestendig. Je bent in staat om rust te brengen of te bewaren in situaties met onvoorziene omstandigheden. Je hebt het vermogen om onder druk kwalitatief te blijven presteren.
 • Je hebt een analytisch vermogen. Je legt verbanden tussen verschillende gegevens en trekt sluitende conclusies.
 • Je bent een teamplayer. Je draagt bij aan een gezamenlijk resultaat, ook indien dit niet van persoonlijk belang is. 
 • Je bent resultaatgericht. Je werkt naar de afgesproken doelstellingen toe. Je stelt hoge eisen aan het eigen werk en dat van anderen en streeft voortdurend naar de verbetering ervan. 


Wij bieden

 • Een contract van onbepaalde duur met een aantrekkelijk salarispakket aangevuld met extralegale voordelen.
 • Je komt terecht in een jong en dynamisch bedrijf waar de werknemer centraal staat.
 • Je werkt in een 40-uren stelsel waardoor je 12 ADV dagen hebt.


Wie is Circet?

Circet is de Europese marktleider op het gebied van telecominfrastructuur. Circet, dat in de markt wordt erkend om haar wendbaarheid en flexibiliteit, is een pionier op het gebied van turnkey projectbeheer.


Je toekomstige collega’s bij Circet ontvangen je met open armen. Samen gaan jullie aan de slag om de organisatiedoelstellingen te behalen en verbeteringen aan te brengen. Binnen onze organisatie is er veel ruimte voor initiatieven, talent en vakkundigheid.


Wil je meegroeien met de grootste speler in glasvezel en coax en meebouwen aan de digitale snelweg?

Solliciteer op deze vacature. Voldoe je nog niet aan alle functie-eisen? Niet getreurd! Wij geven medewerkers graag begeleiding en vrijheid om te leren. Enthousiasme voor ons bedrijf, de functie en de telecombranche vinden we belangrijker.